Durf jij ook niet goed auto te rijden? Pak jij liever de trein? 

 

Er zijn mensen die met zweet in de handen achter het stuur kruipen. Doodsangsten uitstaan bij een inhaalmanoeuvre of vol stress en adrenaline náást een andere bestuurder zitten. Vaak gaan deze mensen deze situaties vermijden of ‘eromheen’ rijden. Dus geen snelweg berijden, geen bruggen oversteken etc.  Alles omdat je bang bent om een paniekaanval te krijgen of om gek te worden achter het stuur of een botsing krijgen. En tot overmaat van ramp belemmert dit jou en vaak je geliefden, vriend(inn)en en/of collega’s in de bewegingsruimte.  Herken je jezelf in dit beeld? Er is iets aan te doen!

 

Wat kan EMDR betekenen voor jou?

We gaan samen aan de slag om een beter leven voor jou te creëren, dus (nagenoeg) klachtenvrij rijden! Uiteraard is dit heel goed te combineren met je rijcoach. We zoomen in op de klacht, bijvoorbeeld de angst om in een auto te rijden op de snelweg.  En we gaan op zoek naar een gebeurtenis die deze klacht heeft veroorzaakt. Je bent namelijk niet met je klachten geboren. 

Als je last hebt van rijangst dan heb je vaak nare of schokkende ervaringen meegemaakt die je niet goed hebt verwerkt. Een auto-ongeluk of een andere nare ervaring. Met EMDR-therapie worden die angsten concreet benoemd en worden nare ervaringen verwerkt waardoor je weer vrij kan leven. EMDR brengt hart, hoofd en lichaam weer op één lijn. EMDR is een bewezen effectieve behandelmethode die heel erg snel werkt. 

 

Wat ervaren anderen na EMDR?

Na EMDR is er voor veel mensen sprake van volledig herstel (klachtenvrij) en bij een deel van de mensen aanzienlijk minder klachten. Cliënten die EMDR-behandeling hebben gevolgd voor rijangst zijn zeer enthousiast. Ze zeggen na de (eventueel online) EMDR-behandeling bijvoorbeeld:

 

“Ik voel de vrijheid en geniet zelfs weer van het rijden”. “Mijn angst is voorbij en ik voel en geloof dat ik het aan kan om auto te rijden”. “Mijn leven is weer groter nu ik over over bruggen durf te rijden en ik voel ook op andere gebieden dat ik mij prettiger en minder gespannen voel”.

 

 

EMDR Praktijk Goed Leven

Ik ben Froukje Hijlkema. Mijn praktijk Goed Leven zit in Heerenveen. Je bent welkom in mijn praktijk en tegenwoordig verzorg ik ook EMDR online, wat eveneens zeer goed werkt. Ik ben (BIG-geregistreerd) gedragswetenschapper en aangesloten bij de beroepsvereniging EMDR (VEN) als EMDR Europe practitioner. Ook ben ik aangesloten bij SKJ en NVO. 

 

De behandeling wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dit heeft als voordeel dat je geen verwijsbrief nodig hebt van je huisarts en dat het eigen risico niet wordt aangesproken. 

 

Tarieven voor volwassenen:

€ 0 voor intakegesprek telefonisch

€ 90 per uur EMDR

 

Met vriendelijke groet,


Froukje Hijlkema 

www.praktijkgoedleven.nl 

Willem de Zwijgerlaan 92

8448 MB Heerenveen
☎︎ 06-41275810

BIG-nummer: 19927004731